Reflexologie

Ons lichaam kent verschillende reflexzones die overeenkomen met organen en andere lichaamsdelen.  De meest bekende reflexzones vinden we op voeten, oren, handen, gezicht en in de neus.
Ik werk met voet-, oor- en neusreflexologie en gebruik in een sessie vaak 2 van deze 3 methodes, om zo samen met jou tot een goed resultaat te komen.
Door het stimuleren van de reflexzones kunnen blokkades die zich in je lichaam hebben gevormd opgeheven worden , dit herstelt de energieflow en de zelfgenezende kracht van jouw lichaam krijgt hierdoor een goede boost.

Voetreflexologie is een eeuwenoude therapie die al meer dan 5000 jaar bestaat in o.a. China en India. De Amerikaanse KNO arts John Fitzgerald keek begin van de 20ste eeuw de techniek van de indianen af en demonstreerde deze in het land. Fysiotherapeute Eunice  Ingham  ontwikkelde deze technieken verder.
Op de voetzone werk ik met mijn handen, de plekken die gevoelig bij je zijn of waar ik “kristalletjes” voel, stimuleer ik extra

Oorreflexologie is een veel recentere tak van de reflexzonetherapie. De franse arts Paul Nogier ontdekte doordat hij geinteresseerd was in o.a. homeopatie en acupunctuur dat in de oorschelp ook heel veel reflexzones aanwezig zijn. In 1956 tekent hij de eerste kaart met deze reflexpunten;” L’auriculothérapie” is geboren.
In de oorschelp zoek ik gevoelige punten met een special hiervoor gemaakte “pen”. In de te behandelen zone zet ik een naaldje van 1 mm dat enige dagen of langere tijd blijft zitten. Hierdoor blijft de  reflexzone gestimuleerd totdat  je lichaam zelf aangeeft het alleen weer te kunnen, het speldje valt dan vanzelf uit.

Neusreflexologie bestond al in de oudheid bij de Egyptenaren die met uiteinden van rijstepapier de neus van zieke personen binnen gingen.  In de neus bevinden zich 3 openingen boven elkaar, waarin zich ook weer reflexzones bevinden.
Voor de hedendaagse neusreflexologie (sympathicothérapie) gebruiken de therapeuten een dunne pin om deze reflexzones te stimuleren.

 Naamloos1  Naamloos2

Quantumtouch  is een krachtige healingstechniek die  het zelfgenezend vermogen versnelt, een prachtige methode die ik alleen of in combinatie met reflexologie en massage  gebruik.
« Alles is energie en trilling ». Door goede ademhaling en/of bewustwording verhoog ik mijn eigen trilling en bied deze aan door mijn handpalmen op de te behandelen plek te leggen. Het prachtige van deze methode is dat iedereen dit kan leren en dat  tijdens het behandelen van een ander je jezelf meebehandelt. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaan Richard Gordon.

Quantumallergie is de methode die samen met Quantumtouch verstoringen die tot uiting komen door allergien,andere verstoringen zoals bijv. Reisziekte, maar ook emoties, te resetten, dit wederom door de trilling

Ontspanningsmassage
Tijdens de ontspanningsmassage  gebruik ik  rustige bewegingen  met hogere en lagere druk  om zo jouw lichaam te helpen  ontspannen , spieren te stimuleren en gewrichten soepeler te maken.
Tevens  heeft  dit alles een goede invloed op de circulatie van de bloed- en lymphestroom en  hierdoor ook een zuiverde werking. Kortom een heerlijk verwenmoment voor geest en lichaam.

Leuk  ook om als cadeau aan te bieden.

Stoelmassage
Deze massage is gebaseerd op een traditionele 1300 jaar oude  Japanse acupressuurmethode, genaamd “AMMA” dat wil zeggen “kalmeren met handen”.
Je zit op een speciale “massagestoel”.

Deze massage ontspant en stimuleert het lichaam in 15 à 20 minuten en is om deze reden populair in bedrijven, maar ook uitstekend toe te passen op beurzen, evenementen, feestjes of gewoon thuis, met een groepje vrienden en kennissen

Leuk  ook om als cadeau aan te bieden