Ik zag mijn moeder heel vaak achter de naaimachine werken ; daardoor kreeg ik de grote wens om ook te leren naaien. Op 12-jarige leeftijd ben ik begonnen met het maken van mijn eigen kleding en ging naailessen volgen.

Na de middelbare school wilde ik een mode-opleiding gaan volgen. Er was weerstand van mijn ouders die vonden dat ik een “serieus” beroep moest leren, maar uiteindelijk gingen ze over stag en mocht ik de 3-jarige opleiding aan de Mode-academie “Charles Montaigne” in Amsterdam gaan volgen, die ik succesvol heb doorlopen en afgerond.

Tijdens mijn omzwervingen in het buitenland raakte ik ook steeds meer geïnteresseerd in de “mens”; deze wonderbaarlijke biologische creatie, maar ook hoe wij functioneren, alleen en in interactie met anderen, met de natuur, waarom wij op deze aarde verblijven……

In 2008 kreeg ik de gelegenheid een opleiding te volgen in medische basiskennis en massagetechnieken. Het onderwerp reflexologie; het zelfgenezende vermogen van het lichaam  stimuleren en versterken; sprak mij bijzonder aan.

In 2009 volgde ik opleidingen bij Artec in Montpellier en leerde van Roland Fietta voet-oor-, neusreflexologie en nog veel meer ontwerpen waaronder voeding, factoren die klachten en ziekten veroorzaken en de psychologische invloed hierbij.

In 2014 heb ik alle workshops gevolgd bij Quantumtouch Nederland bij Linda en Yolande in Alkmaar.

 In 2010 kreeg ik de behoefte om terug te keren naar mijn wortels hier in Nederland. Na een 5-jarige werkervaring op een kantoor heb ik besloten mijn hart te volgen en wederom mijn eigen bedrijf op te starten, deze keer in de vorm van een mix Couturewerkzaamheden en Natuurgeneeswijzen.

Mijn werkervaring ligt voornamelijk in het buitenland; van Costumière in Club Med, Patroonmaakster bij Novelti in Brussel, Gradueuse (patronen vergroten en verkleinen) bij Lectra-systèmes  in Parijs tot eigenaresse  van een stoffenwinkel in Mende.Naast het verkopen van stoffen in mijn winkel vervaardigde ik op maat kleding, gordijnen, kussens en andere items in meubelstoffen. Ik gaf ook veel naailessen in de winkel; iedere dag kreeg ik weer zoveel voldoening van het helpen van mijn “leerlingen” die hun eigen kleding vervaardigden en de fantastische resultaten te zien.

Opleidingen :

 

1979 – 1982        Mode-academie « Charles Montaigne »
                           Amsterdam
1982 – 1985        Detex  >  Vakopleiding voor de
                           textieldetailhandel
2008                   Thalatherm Greoux-les-Bains Frankrijk
                           Medische basiskennis,  hydro-thérapie,
                           ontspanningsmassage, lymphedrainage,
                           Voetreflexologie

2008 – 2009       ARTEC  Montpellier
                           Voet-, neus en oorreflexologie
                           De opleiding werd destijds gegeven door
                           Roland Fietta, die nu de opleiding geeft aan
                           de FLMNE in Parijs
2008                   Stoelmassage  Touchline Frankrijk
2010                   Stoelmassage  Touchpro Nederland
2014                   Quantumtouch Nederland